Biografie

Ten huize Crabbe werd een jongen geboren die de voornaam Kurt meekreeg, de jongste van 3 zonen op 3 november 1972.

De muzikale carrière begon tijdens een optreden van Jo Vally, waar hij het duet zong "Aan alle vrouwen". Dit werd zo goed onthaald, dat hem dit later zelfs zijn allereerste Tv-optreden opleverde in het toenmalige VRT-programma "De Muziekdoos" van Johan Verstreken.

In 1998 werd hij een eerste maal gekozen voor de VTM-Soundmixshow als Luc Steeno met "Waarom was jij niet meteen gebleven". Twee jaar later deed Kurt het nog beter - eveneens een liedje van Luc Steeno: "Ga dan", zelfs goed voor een halve finaleplaats in de VTM-Soundmixshow.

Nadien volgden de optredens in stijgende lijn over heel Vlaanderen. Ook aan de Nederlandse grens te Mol-Postel waar hij zijn manager Rik Wijnants leerde kennen, stond verwonderd van zijn eerste optreden.

Kurt werd zelfs uitgenodigd voor de VRT-Radio 2 om een interview te doen in de "Zondagsclub" van Ro Burms en Wim Leys . Zijn versie van "Eerst een cappuccino" werd daarin gedraaid met bijzonder veel positieve reacties tot gevolg.

25 november 2002 wordt het debuutalbum voorgesteld "Zing met me mee" waarop we 14 liedjes terugvinden met daarop zijn allereerste eigen nummer "Zing nog een keertje voor mij", een cd waar er inmiddels al 2000 exemplaren over de toonbank gingen.

Op 17 juli 2003 lanceert Kurt zijn allereerste cd-single "Het huis in het zuiden" een productie van Wim Claes op tekst van Marc van Caelenberg.

Anno 2004 werd geopteerd voor een Duitse cover van Andy Borg. De Nederlandse tekst van "Je droomt van een ander" werd geschreven door Mieke en een productie van Marc de Coen en een mixage van Peter Bulkens. De single wordt enorm goed onthaalt bij de vrije radio's en krijgt veel airplay op radio 2.

In mei 2005 wordt Kurt de presentator van het "muziekpaleis" , een nieuw liedjesprogramma op de regionale tv-zenders; TV-Limburg en Kanaal 3.

In januari 2006 wordt een nieuw album voorgesteld die als titel 'Hartendief' meekreeg. De titeltrack bracht Salim Seghers mee vanuit Portugal waarvan Eddy Smets de Vlaamse vertaling van maakte. Op dit album ook heel wat medleys zoals een heuse Feest, Wals, Vlaamse klassieker en John Terra medley alsook een bewerking van Marianne Rosenbergs "Ich bin wie du".

De zomer van 2006 wordt een beroep gedaan om een nieuwe single klaar te stomen met de hulp van Raymond Felix en Jacques Verburgt. Het duo heeft al heel wat hits op hun naam staan van onder andere, Sha-na, Laura Lynn en Willy Sommers. De nieuwe single heet ; Olé Olé (Je brengt de zon voor me mee) en bevat meteen 4 liedjes waaronder ook de Vlaamse versie van Gilbert 'O' Sullivans hit Matrimony dat de titel meekreeg, "De liefste voor mij".

Op 29 oktober 2006 wordt als verrassing voor Kurt, de nieuwe full cd "De liefste voor mij" voorgestelt. Manager Rik Wijnants had het eerste exemplaar overhandigt. Het album bevat 12 tracks en werden opgenomen in de studio van Jacques Verburgt. De Volledige productie lag in handen van Raymond Felix. Liedjes zoals, "Olé Olé", "Hart dat voor je huilt", "Griekenland" en de oude John Larry hit "Alleen". Dit werd uitgebracht onder het label Jaco music.

Een primeur volgde op 10 maart 2007. Kurt mocht voor de eerste keer onder live begeleiding van het toporkest "The Golden Bis Band" het voorprogramma brengen bij Willy Sommers tijdens de uitreiking van "The Golden lifetime achievment awards" te Rillaar. Daar kreeg Kurt zoveel respons ook van presentator Ro Burms.

November 2013 verschijnt na zeven jaar de gloednieuwe single "Ik leef mijn eigen leven". Dankzij Danny Fabry en Frank Galan komt Kurt in contact met producer Manfred Jongenelis te Etten-Leur (Nl). De single wordt enorm goed onthaald door de vrije radio's alsook Vbro en family radio.

In juli 2014 wordt de nieuwe single gelanceerd "In ons stamcafé" een duet met de Kempense zanger Ive Rénaarts. Het tweede liedje is ook een duet en het werd de Spaans-Vlaamse versie "In een droom/ un canto a galicia". In ons stamcafé werd zo goed onthaalt dat het zelfs een Tv opname werd voor Ment Tv.

November 2014 is er de nieuwe single. Dit keer geschreven en geproduceerd door Peter Keereman en Corina. Werd meteen op 54 vrije radio's de Vlaamse tip van de week en prachtplaat op Family Radio.

Februari 2015 is er een fijne samenwerking met Ive Rénaarts, Johan Veugelers en Annelies Winten ( bekend van The Sunsets). "Kom en sluit maar aan" is meteen ook de carnavalsplaat van het jaar. Dit nummer haalde de 12 e plaats in de Vlaamse ultratop 50 op radio 2 en werd meteen ook nummer 5 in de Vlaamse top 10 van Ment tv. Door dit succes werd er besloten in de zomer van het jaar een opvolger te brengen. De artiestennaam werd meteen "De Stoempers" en heel Vlaanderen zong luidkeels mee op de tonen van "Tsjakkediekkie boem boem".